"Реальність за 1500 км": українці влаштували у центрі  Дюссельдорфа відеовиставку про війну

Неділя, 14 серпня 2022, 20:59

Українські активісти організували на набережній Дюссельдорфа відеовиставку про війну РФ, щоб наочно показати німецькому суспільству повсякденну реальність багатьох українців.

Про це "Європейській правді" повідомила учасниця ініціативної групи Марія Карплюк.

Виставку назвали "Реальність за 1500 км". Увечері 13 серпня протягом кількох годин для перехожих на набережній Рейну транслювали з проектора відео руйнувань в українських містах і селах внаслідок війни. Імпровізованим екраном для трансляції стала стіна центрального променаду міста. 

 

Поруч розмістили мольберти з фотографіями-імітаціями краєвидів з українських вікон. На них підписали назви міст, де були зроблені кадри, та для наочності - назви німецьких міст з подібною кількістю населення, як то Маріуполь = Дюссельдорф, Харків = Гамбург, Вінниця = Бонн, Київ = Берлін, Iрпінь = Меeрбуш, Миколаїв = Дортмунд.

За словами організаторів, таким чином вони хотіли унаочнити реалії багатьох українців для німецького суспільства та донести необхідність підтримувати Україну, у тому числі зброєю. 

Раніше ця ж ініціативна група організувала у Дюссельдорфі демонстрацію із закликом визнати Росію державою-терористом, на неї вийшли близько 400 осіб. 

За останніми соцопитуваннями, у Німеччині дещо зросла кількість людей, які проти збільшення постачання зброї Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.