Британія стала першою країною, яка схвалила вакцину від двох штамів коронавірусу

Понеділок, 15 серпня 2022, 15:36

Британія стала першою країною, яка схвалила вакцину від COVID-19, яка націлена як на оригінальний штам, так і на варіант "Омікрон".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News

Вакцина Moderna отримала зелене світло від Агентства з регулювання лікарських засобів і медичних товарів (MHRA) після того, як було встановлено, що вона відповідає стандартам безпеки, якості та ефективності британського регулятора.

Бустерна доза, відома як "Spikevax bivalent Original/Omicron", містить 25 мікрограмів вакцини "Омікрон" і 25 мікрограмів оригінальної вакцини від коронавірусу.

Вакцина, яка діє на дві інфекції, відома як двовалентна.

Об’єднаний комітет з вакцинації та імунізації надасть поради щодо того, як робити щеплення.

Вакцину також подано на схвалення регуляторним органам Австралії, Канади та ЄС.

 Очікується, що ЄС затвердить вакцину до вересня.

Доктор Джун Рейн, виконавчий директор MHRA, сказала: "Мені приємно оголосити про схвалення двовалентної бустерної вакцини Moderna, яка, як виявилося під час клінічних випробувань, забезпечує сильну імунну відповідь проти варіанту Omicron BA.1, а також оригінального штаму 2020 року".

"Перше покоління вакцин проти COVID-19, які використовуються у Великій Британії, продовжує забезпечувати важливий захист від хвороби та рятувати життя. Ця двовалентна вакцина дає нам відточений інструмент у нашому арсеналі, щоб допомогти захистити нас від цієї хвороби, оскільки вірус продовжує поширюватися і розвиватися" - додала вона.

Нагадаємо, єврокомісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес попередила, що на держави-члени ЄС взимку чекає чергова хвиля COVID-19, і закликала прискорити вакцинацію вразливих груп населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.