Шольц обурився скандальними словами лідера Палестини про Голокост

Середа, 17 серпня 2022, 13:22

Канцлер Німеччини Олаф Шольц різко розкритикував слова президента Палестинської національної автономії Махмуда Аббаса, який порівняв дії Ізраїлю щодо палестинців із Голокостом.

Про це Шольц написав у своєму Twitter, пише "Європейська правда".

 "Я відчуваю глибоке обурення через обурливі висловлювання палестинського президента Махмуда Аббаса. Саме для нас, німців, будь-яка релятивізація Голокосту нестерпна і неприйнятна. Я засуджую будь-які спроби заперечення злочинів Голокосту", - написав Шольц.

Напередодні Аббас у ході спільної пресконференції з Шольцом у Берліні звинуватив Ізраїль у багаторазовому Голокості щодо палестинців, повідомляє DW.

"Ізраїль з 1947 року до сьогодні вчинив 50 масових розправ у 50 палестинських населених пунктах – 50 масових розправ, 50 Голокостів", – сказав палестинський лідер.

До цього один із журналістів запитав Аббаса, чи не хоче той вибачитися з нагоди 50-ї річниці з дня кровопролитного нападу палестинських терористів на ізраїльську збірну на Олімпіаді в Мюнхені, але Аббас не відреагував на це.

Шольц на пресконференції ніяк не прокоментував слова Аббаса про Голокост, за що зазнав різкої критики з боку опозиції. Ввечері канцлер заявив в інтерв'ю газеті Bild: "Саме для нас німців будь-яка релятивізація Голокосту нестерпна та неприйнятна".

У липні уряд Німеччини оголосив про плани виплатити компенсацію сім'ям жертв теракту на Олімпійських іграх в Мюнхені 1972 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.