Зеленський не бачить "дипломатичного вікна" для перемовин з РФ, про яке каже Ердоган

Четвер, 18 серпня 2022, 20:40

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з президентом Туреччини сказав, що наразі не бачить "дипломатичного вікна" для перемовин з Росією про припинення війни, попри те, що так звана зернова угода запрацювала. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє кореспондент "Суспільного". 

За словами Зеленського, Ердоган під час переговорів сказав, що продовольча ініціатива щодо експорту українського зерна дає "дипломатичне вікно" домовленостей щодо майбутнього припинення війни.

"Я сказав свою думку пану президенту Туреччини, що Російській Федерації немає віри. Я вважаю, що в цьому "вікні" російська зброя. Дуже здивований, що вони (РФ) "готові" до якогось миру. Не можуть люди, які вбивають, ґвалтують, щоденно крилатими ракетами б'ють по наших цивільних містах, цивільних інфраструктурах — не можуть хотіти миру. Тож спочатку, мені здається, вони повинні звільнити наші території, а потім... Потім буде потім", — сказав Зеленський.

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наголосив на необхідності досягти дипломатичного врегулювання між Україною і Росією – для цього, на його думку, варто повернутися до переговорів на основі березневих домовленостей у Стамбулі.

Він також сказав, що Зеленський теж згоден з тим, що війна рано чи пізно буде завершуватися за столом перемовин.

Нагадаємо, 18 серпня президент Володимир Зеленський провів у Львові двосторонню зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, а також зустрівся разом з ним з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.