В Іспанії заклади зобов’язали обмежити роботу кондиціонерів, а крамниці – вимикати світло на ніч

Вівторок, 2 серпня 2022, 17:37

Уряд Іспанії у понеділок ухвалив постанову про обмеження температури кондиціонування закладів і використання освітлення магазинами у нічний період.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Murcia Today.

Згідно з постановою, влітку температура повітря в кондиціонерах не може опускатися нижче 27 градусів, а опалення взимку – не вище 19 градусів.

Ці заходи тепер поширюються на банки, магазини, громадський транспорт, бари та ресторани. Раніше їх запровадили для адміністративних будівель.

Крім того, вітрини магазинів повинні бути затемнені до 22:00. Приватні домогосподарства наразі не зобов’язані виконувати ці вказівки.

Виробники одягу розкритикували пораду прем’єра Іспанії не носити краватки, щоб економити на кондиціонерах

В інтерв’ю El Pais міністерка екології Іспанії Тереза Рібера пояснила такі заходи надзвичайною ситуацією в Європі.

За підрахунками уряду Іспанії, цей крок допоможе країні скоротити споживання газу на 7% відповідно до обіцянок у межах ширшої угоди з ЄС, спрямованої на скорочення попиту на газ напередодні зими на тлі енергетичної кризи.

На тлі екстремальної спеки уряди країн Європи вдаються до різних заходів для економії електроспоживання.

Так, низка німецьких міст вимикають прожектори на громадських пам’ятках, вимикають фонтани та встановлюють холодний душ у муніципальних басейнах і спортивних залах.

А магазини у Франції зобов’яжуть зачиняти двері під час використання кондиціонерів, в іншому разі доведеться сплатити штраф у 750 євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.