Білий дім: США не дозволять Китаю залякати себе погрозами

Вівторок, 2 серпня 2022, 19:21

Координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати не дадуть себе залякати погрозами та войовничою риторикою Китаю після прибуття Ненсі Пелосі на Тайвань.

Кірбі цитує агентство Reuters, пише "Європейська правда".

Кірбі зазначив, що візит Пелосі не є порушенням питань китайського суверенітету чи давньої американської "політики одного Китаю".

"Немає жодних причин для того, щоб цей візит став приводом для кризи або конфлікту", - додав Кірбі.

Як повідомлялося, літак із спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі у вівторок ввечері приземлився у столиці Тайваню Тайбей. Пелосі стала найвищим американським політиком, який відвідав острів за останні 25 років.

Китай негайно засудив візит Пелосі, а міністерство закордонних справ заявило, що він завдає серйозної шкоди миру та стабільності в Тайванській протоці.

Пекін пообіцяв вжити заходи у відповідь на візит Пелосі, зазначивши, що наслідки, які випливають з нього, повинні нести США та сепаратистські сили "незалежності Тайваню".

Китайські державні ЗМІ повідомили, що Народно-визвольна армія країни проводитиме навчання поблизу Тайваню у найближчі дні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.