Посол Британії привітала Україну з Незалежністю букетиком бавовни та українською мовою

Середа, 24 серпня 2022, 09:17

Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс привітала Україну з Днем Незалежності, записавши звернення повністю українською мовою.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Посол записала звернення у вишиванці та з жовто-блакитним манікюром. 

"Сьогодні це свято затьмарене війною Росії. Це справді жахлива війна, і я мала змогу переконатися у цьому, відвідавши Бучу, Ірпінь, Чернігів та інші міста, де російські війська залишили свій кривавий слід. Але українці дають гідну відсіч ворогу. Нас це надихає, і разом з нашими союзниками ми робимо все можливе, щоб допомогти. Це і зброя, і навчання, яке ми забезпечуємо, і санкції, які душать російську воєнну машину, і гуманітарна допомога для повернення громад до життя. 

Я захоплююся стійкістю і сміливістю українців. Навіть за таких обставин вони зберігають почуття гумору та щодня народжують нові символи свого опору", - зазначає Мелінда Сіммонс.

На цьому фрагменті вона ставить квітку бавовни у вазу з соняхами та українським прапором. 

"Найважливіше, що, захищаючи свою незалежність, Україна захищає головні цінності вільного світу - свободу та демократію. Саме тому світ об’єднався заради України, і ми будемо з вами стільки, скільки це потрібно, щоб День Незалежності став днем вашої остаточної перемоги", - наголошує посол.

Привітання до Дня Незалежності опублікував також посол ЄС Матті Маасікас, наголосивши, що Україна та країни Євросоюзу зараз - одна родина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.