Штаб-квартира НАТО розширила виробництво меду

Середа, 24 серпня 2022, 17:10

У штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі з двох до чотирьох збільшилася кількість вуликів, встановлених там у межах участі в європейських екологічних проєктах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресреліз НАТО, опублікований у середу.

У штаб-квартирі Альянсу з квітня 2020 року було встановлено два вулики, які давали мед. Кожен вулик дає за сезон від 80 до 100 кілограмів меду, більшість із якого лишають бджолам для зимівлі.

Популяція бджіл, які живуть в одному вулику, змінюється протягом року – з близько 10 тисяч у січні до близько 50 тисяч у розпал літа. Комахи своєю чергою сприяють посиленню біорізноманіття на місцевій території.

У середньому з одного вулика, встановленого у штаб-квартирі НАТО, бджолярі збирають 25 кілограмів меду, більшість якого потім продають на благодійному базарі.

У НАТО нагадують, що встановлення вуликів – це частина ширшого проєкту Альянсу із "озеленення" його штаб-квартири. У квітні цього року там висадили галявину з диких рослин, щоб привабити метеликів і птахів.

"Нині біорізноманіття перебуває під загрозою через глобальне потепління та людську діяльність, але збереження природного середовища може зіграти важливу роль у регулюванні клімату шляхом допомоги в поглинанні й зберіганні вуглецю", – зазначають в Альянсі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.