Хакери викрали листування прем’єра Албанії

Середа, 3 серпня 2022, 11:50

Хакери, які атакували урядові платформи та сайти Албанії кілька днів тому, опублікували деякі електронні листи прем'єр-міністра Еді Рами.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Балканський оглядач".

В основному це скарги громадян, які присвячені проблемам із працевлаштуванням, із майном або критеріями, що використовуються в публічних тендерах. Також висловлюються занепокоєння щодо політичної ситуації чи навпаки, громадяни пишуть про підтримку прем’єр-міністра та його роботи.

Албанія зіткнулася з кібератакою 17 липня. Через напад хакерів онлайн-сервіси та державні системи були закриті кілька днів. За даними Національного інформаційного агентства, атака на інформаційну мережу була здійснена з-за меж Албанії.

Уряд оголосив, що напад був комплексним і масштабним. Методи, якими була здійснена атака, були схожі на серію кібератак на державні та приватні домени останнім часом, наприклад, в Україні, Німеччині, Литві, Мальті, Нідерландах, Бельгії та інших країнах регіону.

Медіа повідомили, що хакерам, які атакували урядові портали, вдалося отримати різні документи.

Але уряд заявив, що, завдяки швидкому виявленню та відповіді на ці атаки системи залишилися неушкодженими.

Коментуючи кібератаку, прем'єр-міністр Еді Рама тоді заявив, що напад був успішно відбитий албансько-американською командою і що жодні дані не були видалені, а державні служби повернулися до роботи.

Глава уряду наголошував, що спеціальна група працює над зміцненням кіберзахисту та проводяться слідчі дії для встановлення осіб зловмисників.

Як повідомлялося, Еді Рама заявив, що за масштабною кібератакою на урядові сайти й сервіси країни стоїть одна з двох іноземних держав, які він поки не буде називати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.