Вибори наступника Джонсона: ексміністр охорони здоров’я Джавід підтримав Трасс

Середа, 3 серпня 2022, 20:54

Колишній міністр охорони здоров’я Великої Британії Саджид Джавід у середу підтримав кандидатуру глави МЗС Ліз Трасс на посаду лідера Консервативної партії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Джавід написав у статті для The Times.

"Ми, як нація, сновидою переходимо до соціально-демократичної моделі великої держави, високих податків і низького зростання, яка ризикує стати економікою із середнім рівнем доходу до 2030-х років із втратою глобального впливу та влади", – написав він.

На думку Джавіда, Трасс має "готовність кинути виклик статус-кво", оскільки, як випливає із заголовка його статті, вона втілює найкращі риси експрем’єрки Британії Маргарет Тетчер і колишнього президента США Рональда Рейгана.

Саджид Джавід став останнім високопоставленим депутатом від Консервативної партії, який підтримав Трасс після того, як це зробили її колишні конкуренти Том Тугендхат і Пенні Мордонт, а також міністр оборони Бен Воллес.

Зазначимо, що саме відставка Джавіда разом із другим претендентом на посаду Джонсона, колишнім міністром фінансів Ріші Сунаком, призвела до відставки прем'єра Британії.

На початку виборів нового лідера Консервативної партії більш популярним кандидатом був колишній міністр фінансів Ріші Сунак, але опитування показали, що Трасс користується більшою популярністю серед рядових консерваторів.

Голосування серед членів Консервативної партії завершується 2 вересня, а 5 вересня стане відоме ім’я переможця. Він має замінити Бориса Джонсона на посаді прем'єр-міністра Великої Британії.

Сама Трасс пообіцяла бути "найбільшим другом" України за прикладом Бориса Джонсона, якщо переможе на виборах за посаду лідера консерваторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.