Універсальний проїзний у Німеччині запобіг 1,8 мільйона тонн викидів вуглецю

Вівторок, 30 серпня 2022, 20:07

Експеримент із універсальними проїзними в Німеччині, які дозволяли власникам користуватися окремими видами громадського транспорту протягом місяця, протягом літа запобіг викиду близько 1,8 мільйона тонн вуглекислого газу в атмосферу.

Як повідомляє "Європейська правда", таку оцінку навела Асоціація німецьких транспортних компаній (VDV).

За даними асоціації, з 1 червня універсальні проїзні вартістю 9 євро придбали близько 52 мільйони разів. Із них кожен п’ятий квиток використала людина, яка зазвичай не користується громадським транспортом.

"Популярність квитків за 9 євро не зменшувалася, а їхній позитивний вплив на протидію зміні клімату підтверджений", – стверджують у VDV і додають, що обсяг збережених викидів був би еквівалентний річному обмеженню швидкості на німецьких трасах.

Пасажири відзначили не лише дешевизну, а й простоту ідеї, завдяки якій один проїзний дозволяв користуватися кількома видами громадського транспорту. Понад 37% власників проїзних використовували їх, щоб дістатися на роботу, 50% – для щоденних поїздок (наприклад до магазину), стільки ж – щоб навідатись у гості, а 33% – для подорожей.

Нагадаємо, з 1 червня в Німеччині стали доступними універсальні проїзні вартістю 9 євро, які дозволяють використовувати громадський транспорт протягом місяця. Ініціатива мала на меті допомогти громадянам Німеччини зекономити через зростання цін, а також заохотити їх користуватися громадським транспортом на противагу автомобілям.

У перші дні роботи "універсального проїзного" в Німеччині повідомляли про переповнені регіональні потяги на багатьох напрямках.

Вважається, що проїзні допомогли не лише запобігти додатковим шкідливим викидам, а й також стримати інфляцію в Німеччині. На цьому тлі німецька влада перебуває під тиском, щоб ініціатива була продовжена і після 31 серпня, але поки такого рішення не було ухвалено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.