Країни ЄС прийняли 1000 пацієнтів з України

П'ятниця, 5 серпня 2022, 13:50

Станом на 5 серпня ЄС успішно скоординував 1000 медичних евакуацій українських пацієнтів через свій Механізм цивільного захисту.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомили в Єврокомісії.

Пацієнтів перевезли до 18 країн: Німеччини, Франції, Ірландії, Італії, Данії, Швеції, Румунії, Люксембургу, Бельгії, Іспанії, Португалії, Нідерландів, Австрії, Норвегії, Литви, Фінляндії, Польщі та Чехії.

"Невиправдана війна Росії в Україні доводить українські системи охорони здоров’я до межі зламу. Щоб допомогти Україні впоратися з різко зростаючими медичними потребами, ЄС активізував свою діяльність. Окрім доставки ліків та медичного обладнання в Україну через наш Механізм цивільного захисту, ми також координуємо медичну евакуацію. 1000 українських пацієнтів переведені до лікарень 18 країн Європи. Я хочу подякувати всім країнам, які вітають українських пацієнтів у цей критичний час. Солідарність ЄС рятує життя", - заявив єврокомісар із кризового управління Янез Ленарчич.

Європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес додала, що ЄС разом з українською владою шукає способи повернути пацієнтів додому після закінчення лікування, якщо вони вирішать це зробити.

"Ця рятівна робота триватиме, як і непохитне зобов’язання ЄС підтримувати Україну", - сказала вона.

На початку червня повідомлялося, що 500 пацієнтів були переміщені з України, Молдови та країн-членів ЄС, що межують з Україною, до лікарень по всій Європі для продовження лікування або невідкладної медичної допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.