Китай запровадив санкції проти Пелосі через її візит на Тайвань

П'ятниця, 5 серпня 2022, 14:01

У п'ятницю Китай наклав санкції на спікера Палати представників США Ненсі Пелосі та її близьких родичів у відповідь на її поїздку до Тайваню на початку цього тижня.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що поїздка Пелосі на острів була "грубим втручанням у внутрішні справи Китаю" і що "у відповідь на кричущу провокацію Пелосі Китай вирішує запровадити санкції проти Пелосі та її найближчих родичів".

Поїздка Пелосі на Тайвань викликала негативну реакцію Пекіна, Китай звинуватив її у порушенні політики "Єдиного Китаю", яка регулює статус острова.

Як повідомлялося, літак із спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі у вівторок ввечері приземлився у столиці Тайваню Тайбей. Пелосі стала найвищим американським політиком, який відвідав острів за останні 25 років.

Китай негайно засудив візит Пелосі, а міністерство закордонних справ заявило, що він завдає серйозної шкоди миру та стабільності в Тайванській протоці.

Пекін пообіцяв вжити заходи у відповідь на візит Пелосі, зазначивши, що наслідки, які випливають з нього, повинні нести США та сепаратистські сили "незалежності Тайваню".

Китайські державні ЗМІ повідомили, що Народно-визвольна армія країни проводитиме навчання поблизу Тайваню найближчими днями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.