Прем'єрка Фінляндії: несправедливо, що росіяни можуть їздити до Європи як туристи

Понеділок, 8 серпня 2022, 16:53

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін виступає за обмеження видачі туристичних віз росіянам на загальноєвропейському рівні.

Про це пише Yle, повідомляє "Європейська правда".

"Неправильно, що в той час, коли Росія веде агресивну, жорстоку агресивну війну в Європі, росіяни можуть жити нормальним життям, подорожувати Європою, бути туристами. Це - неправильно", - сказала Марін.

Вона сподівається, що країни ЄС разом вирішать це питання, адже перетнути кордон Фінляндії можна за візою будь-якої країни Шенгенської угоди.

За оцінкою голови консульської служби Міністерства закордонних справ Фінляндії Юссі Таннера, після скасування коронавірусних обмежень перетин кордону росіянами з Фінляндією збільшився на 10–30 відсотків у порівнянні з весною та початком літа.

У МЗС Фінляндії заявили, що готові втрутитися, якщо більшість росіян подорожуватимуть до інших країн з фінськими шенгенськими візами.

Заява громадянина Росії на отримання нової фінської візи може бути відхилена, якщо попередня віза, видана Фінляндією, використовувалася лише для транзиту до іншої країни.

Нагадаємо, посольство Латвії у Росії зупинило на невизначений термін видачу всіх віз для громадян Росії, з єдиним винятком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.