Португалія з лютого отримала 10 запитів на "золоті візи" від росіян – відмовила всім

Неділя, 11 вересня 2022, 10:25

Служба з питань іноземців та кордонів Португалії з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну отримала запити від десяти росіян на отримання так званих "золотих віз", але не задовольнила жоден із них.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Publico.

Ще в березні Португалія вирішила призупинити видачу "золотих" віз для громадян Росії та Білорусі у зв’язку з повномасштабною війною в Україні, але це не перешкоджало їм подавати такі заявки протягом року.

У травні Служба з питань іноземців і кордонів Португалії повідомляла, що інтерес до "золотих віз" зріс на 94% у порівнянні з минулим роком, а сама схема принесла країні 53,8 мільйона євро.

Схема "золотих віз" дозволяє громадянам із інших країн отримати можливість проживання в країні за умови виконання певних вимог та інвестування вказаної суми грошей – для Португалії вона становить 1 мільйон євро.

Продаж громадянства не громадянам ЄС дозволяє таким інвесторам стати громадянами Євросоюзу, отримуючи свободу пересування та доступ до фінансових систем блоку.

І Європейська комісія, і Сполучені Штати раніше заявляли, що вони вживатимуть заходів, щоб зупинити такий продаж "золотих паспортів" багатим росіянам у рамках низки санкцій проти РФ після її вторгнення в Україну.

Читайте також: Інфляція "золотих паспортів": як країни ЄС змінюють умови купівлі свого громадянства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.