У Молдові соратницю "крадія мільярда" перевели з ізолятора під домашній арешт

Середа, 14 вересня 2022, 15:29

Депутатку партії "Шор" Марину Таубер перевели з ізолятора під домашній арешт на 20 днів.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

Рішення про зміну запобіжного заходу схвалила Апеляційна палата Кишинева 14 вересня. 

Нагадаємо, 21 липня з Марини Таубер зняли депутатську недоторканність та затримали прямо у приміщенні парламенту, а за кілька днів суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту. 

Депутатку звинувачують у тому, що вона знала про незаконне фінансування політичної партії "Шор" і брала участь у фальсифікації фінансового звіту партії за перше півріччя 2022 року, щоб приховати деякі отримані й витрачені партією кошти. 

У партії "Шор" назвали звинувачення проти Таубер "політичною розправою" за вказівкою президентки Маї Санду і правячої партії.  

Перед цим у травні Таубер і лідера партії Ілана Шора позбавили недоторканності для розслідування у зв’язку з підозрами у відмиванні коштів та шахрайстві в особливо великих розмірах.

Ілана Шора вважають причетним до "крадіжки мільярда" (у 2015 році в Молдові стало відомо, що з трьох банків - Banca de Economii, Banca Sociala і Unibank, які контролювали майже половину ринку банківських послуг, було виведено за кордон близько мільярда доларів). Він у міжнародному розшуку і перебуває в Ізраїлі, де запит на його екстрадицію відхилили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.