Місто в Нідерландах судиться з Twitter, вимагаючи видалити твіти з теорією змови про сатаністів

П'ятниця, 16 вересня 2022, 18:28

У п’ятницю невелике місто у Нідерландах звернулося до суду з позовом до Twitter, вимагаючи від соцмережі видалити всі повідомлення, що стосуються теорії змови про коло педофілів-поклонників сатані, які нібито діяли у місті у 1980-х роках.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters

Бодегравен-Реувейк, місто з приблизно 35 000 мешканців у центральній частині Нідерландів, перебуває в центрі теорій змови в соціальних мережах з 2020 року, коли троє чоловіків почали поширювати необґрунтовані історії про жорстоке поводження та вбивство дітей, які, за їхніми словами, мали місце в містечку у 1980-х роках.

Головний натхненник історій сказав, що у нього збереглися дитячі спогади про те, як він став свідком жорстокого поводження з боку групи людей у ​​Бодегравені.

Ці історії викликали багато хвилювань у Бодегравені, оскільки десятки підписників згаданих вище чоловіків стали стікатися на місцеве кладовище, щоб покласти квіти та написати повідомлення на могилах, здавалося б, випадково мертвих дітей, які, як вони стверджували, стали жертвами сатанинського кола.

Юрист Twitter Йенс ван ден Брінк відмовився від коментарів перед слуханням в окружному суді Гааги в п'ятницю.

Минулого року той самий суд зобов’язав чоловіків негайно видалити всі свої твіти, погрози та інший онлайн-контент, пов’язаний із цією історією, і переконатися, що нічого з цього більше ніколи не з’явиться.

Але, незважаючи на це, історії про Бодегравен все ще циркулюють у соціальних мережах, оскільки інші продовжують повторювати їх, що змусило місто взяти справу у власні руки, залучивши сам Twitter.

"Якщо прихильники теорій змови не видаляють свої повідомлення, тоді повинні діяти самі платформи", — заявив адвокат міста Бодегравен Сіс ван де Занден.

Ван де Занден сказав, що в липні місто звернулося до Twitter з проханням активно знаходити та видаляти всі повідомлення, пов’язані з історією Бодегравена, а не лише ті, які опублікували троє засуджених, але досі не отримало відповіді від американської компанії.

Чоловіки, які стоять за історіями про Бодегравен, наразі перебувають у в’язниці, оскільки вони були засуджені в інших судових справах за підбурювання та погрози вбивством ряду людей, включаючи прем’єр-міністра Марка Рютте та колишнього міністра охорони здоров’я Уго де Йонге.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.