Партія Ле Пен вдруге організує збір коштів, щоб покрити борги – ЗМІ

Субота, 17 вересня 2022, 15:00

Права французька партія "Національне об’єднання", яка асоціюється з іменем Марін Ле Пен, планує в найближчі кілька тижнів розпочати кампанію зі збору коштів, щоб покрити борг у три мільйони євро.

Як повідомляє "Європейська правда", про це виданням Le Parisien та RTL розповіли анонімні члени партії.

Оскільки "Національне об’єднання" пройшло до парламенту Франції з непоганими результатами (89 обраних представників), то може претендувати на державне фінансування в розмірі 5-10 мільйонів на рік.

Але, як з’ясувалося, ці кошти будуть виплачені партії не раніше травня 2023 року замість лютого – ймовірно, тому, що більшість французьких банків відмовляються від співпраці з правими. Водночас у неї накопичилася фінансова "дірка" в розмірі трьох мільйонів євро.

Тому, за словами високопоставленого представника "Національного об’єднання", там задумали повторити ініціативу "великої національної позики", яку партія вже запускала у квітні 2019 року для фінансування передвиборчої кампанії до Європейського парламенту.

За словами джерел, "велика національна позика" буде анонсована через кілька тижнів – імовірно, вже на початку жовтня.

Питання боргу "Національного об’єднання", загальна сума якого вже становить близько 23 мільйонів євро, буде одним із головних на виборах нового керівника партії 5 листопада – Марін Ле Пен у цей час зосередиться на роботі в парламенті.

Як уже повідомлялося, головними кандидатами на посаду є креатура самої Ле Пен – 26-річний Йордан Барделла, який зараз виконує обов’язки глави політсили, і колишній хлопець Ле Пен, 52-річний Луї Аліо.

Читайте також: Подвійний удар по Макрону: що змінили вибори у Франції і що це означає для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.