Сейм Литви на два роки заборонив трансляцію російських і білоруських програм 

Четвер, 22 вересня 2022, 13:27

Сейм Литви за прискореною процедурою схвалив поправку до законодавства, якою тимчасово заборонив транслювати в країні російські та білоруські теле- й радіопрограми.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє LRT.

"За" проголосували 113 депутатів, четверо утрималися, проти не дали жодного голосу. 

Поправка передбачає тимчасову заборону на ретрансляцію та поширення програм або фрагментів програм, які напряму чи опосередковано створені агентами, що керуються, контролюються або фінансуються РФ або Білоруссю.

Керівник комітету Сейму з питань культури Вітаутас Юозапайтіс сказав, що у нинішній ситуації "немає сумнівів у тому, що Литва має захистити свій інформаційний простір". 

Прискорене прийняття рішення було обумовлене тим, що у п’ятницю сплив термін дії постанови Сейму про надзвичайний стан на території країни, у якому передбачалася заборона на ретрансляцію програм з дезінформацією. 

Завдяки змінам до закону про публічну інформацію, схваленим навесні, литовські відомства можуть швидше ухвалювати рішення про припинення трансляції чи блокування певного контенту. Відповідають за це Комісія з радіо й телебачення та Інспеція з журналістської етики. 

Нагадаємо, наступного дня після повномасштабного вторгення РФ в Україну Литовська комісія з радіо та телебачення заборонила ретрансляцію в країні шести телеканалів російською мовою через розпалювання війни та пропаганду. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.