В Єврокомісії прокоментували заклики створити спецтрибунал щодо злочинів РФ в Україні

Четвер, 22 вересня 2022, 14:27

В Європейській комісії вважають за необхідне використовувати наявні юридичні інструменти для притягнення до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів в Україні.

Про це заявив речник Єврокомісії на брифінгу у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Нам звичайно відомо про заклики щодо спеціального трибуналу. Єврокомісія вважає, що зараз увага і зусилля мають зосереджуватися на підтримці внутрішніх механізмів притягнення до відповідальності, зокрема, судовою системи України", - сказав речник.

Він також закликав Україну ратифікувати Римський статут, який лежить в основі діяльності Міжнародного кримінального суду.

Україна підписала Римський статут ще 20 січня 2000 року, але так і не ратифікувала його.

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа у своєму виступі на Генасамблеї ООН висловився за створення спеціального трибуналу для розслідування воєнних злочинів.

Після виявлення сотень могил в Ізюмі Чехія, яка головує у ЄС, закликала створити міжнародний трибунал у справі про вторгнення Росії в Україну.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що хоче, аби президент РФ Владімір Путін постав перед Міжнародним кримінальним судом за воєнні злочини в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.