Глава МЗС Угорщини похвалився, що прорвав бойкот ЄС та поговорив про мир з Лавровим

фото
П'ятниця, 23 вересня 2022, 08:54

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зустрівся у Нью-Йорку з російським колегою Сергєєм Лавровим та заявив, що не підтримує нових санкцій Євросоюзу.

Про це пише "Європейська правда".

"Є лише одне вирішення проблеми інфляції воєнного часу та стрибкоподібних цін на енергоносії: мир. Угорщина хоче миру. Користуючись можливостями, наданими ООН, я також сказав про це своєму колезі Сергєю Лаврову, на жаль, як єдиний з міністрів закордонних справ серед країн ЄС", - написав Сійярто на своїй сторінці у Facebook.

Після зустрічі Сійярто сказала журналістам, що обговорював із Лавровим енергетичну співпрацю, війну в Україні та економічні питання, пише Index.

"Наша позиція дуже зрозуміла. Ми не бачимо розумних причин для обговорення ще одного пакета санкцій, особливо коли йдеться про енергетику", - сказав він.

Сійярто сказав, що забезпечення енергопостачання є одним із найважливіших для Угорщини.

"Для нас це чітка червона лінія. Ми не хочемо, щоб угорський народ платив за війну, до якої він не має жодного стосунку. Звичайно, якщо буде проєкт (санкцій. - Ред.), ми братимемо участь в обговореннях, але ми не дамо згоди ні на що, що суперечило б нашим національним інтересам", - зазначив він.

За словами Сійярто, європейська економіка рухається до рецесії. "Я вважаю, що це повністю суперечить інтересам Європи та народів, що живуть у ній", - додав міністр.

Нагадаємо, Євросоюз підтвердив, що починає підготовку восьмого пакета санкцій проти Російської Федерації за агресивну війну проти України.

Однак прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розпочав удома кампанію критики будь-яких енергетичних санкцій проти Росії. Угорщина змусила відкласти ухвалення в червні пакета санкцій ЄС, спрямованих проти сирої нафти, і підписала його лише після того, як отримала винятки, котрі, як і раніше, дозволяли Будапешту отримувати доступ до трубопровідної нафти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.