КНДР може готувати запуск балістичної ракети з підводного човна - ЗМІ

Субота, 24 вересня 2022, 11:58

Збройні сили Південної Кореї за кілька днів до візиту віцепрезиденти США виявили ознаки того, що Північна Корея може готуватися до випробування балістичної ракети з підводного човна.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Цього тижня військові виявили підготовку в Сінпо, провінція Південний Хамгьонг Північної Кореї. Це відповідає даним американського аналітичного центру цього тижня, який посилався на комерційні супутникові зображення.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль знає про ознаки та рухи, які свідчать про провокації з боку Північної Кореї, включаючи запуск балістичної ракети з підводного човна.

Наступного тижня віцепрезидентка США Камала Гарріс збирається відвідати регіон і зустрітися з лідерами Японії та Південної Кореї.

Високопоставлений чиновник адміністрації США заявив на брифінгу в п'ятницю, що ядерне випробування або інша провокація можливі під час поїздки Гарріс в регіон.

Американський авіаносець прибув до Південної Кореї в п'ятницю вперше за чотири роки, приєднавшись до інших військових кораблів для участі в спільних навчаннях з південнокорейськими силами.

Північна Корея засудила попередні військові дії США та спільні навчання як репетицію війни та доказ ворожої політики Вашингтона та Сеула.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.