У Кракові планують оголосити співзасновника Pink Floyd персоною нон грата через коментарі щодо України

Понеділок, 26 вересня 2022, 17:34

Міська рада Кракова планує оголосити співзасновника Pink Floyd Роджера Вотерса персоною нон грата в їхньому місті через коментарі музиканта щодо України.

Про це йдеться в публікації Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

З початку вторгнення Росії в Україну Вотерс різко критикував підтримку України Заходом, оскільки, на його думку, відправка туди зброї призведе до непотрібної ескалації конфлікту. 

Вотерс також надіслав листа першій леді України Олені Зеленській, у якому назвав допомогу Заходу "трагічною помилкою" і звинуватив США в бажанні продовжувати війну в Україні якомога довше.

Через його погляди на війну в Україні, які не є популярними в Польщі, організатори вирішили скасувати концерт Вотерса у Кракові, запланований на квітень 2023 року. 

Водночас депутати міської ради Кракова також вимагають оголосити Вотерса персоною нон грата в місті, а місцеві представники партії "Право і справедливість" вже підготували проєкт резолюції.

"Зважаючи на злочинний напад Росії на Україну, а також на виявлені подальші воєнні злочини, вчинені російськими військовослужбовцями, ми висловлюємо своє обурення тезами та заявами пана Роджера Вотерса, пов'язаними з російським вторгненням в Україну", - йдеться у проєкті.

Депутати повідомили, що вважатимуть персоною нон грата у Кракові будь-кого, хто публічно підтримує кремлівський режим. 

Краківська міська рада розгляне запропонований проєкт ухвали на засіданні в середу, 28 вересня.

Нагадаємо, у понеділок набули чинності чергові обмеження на в'їзд до Польщі для росіян - проблеми виникнуть у громадян цієї країни, які подорожують літаком чи кораблем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.