Спікер парламенту Грузії бачить надію на деокупацію країни: "Європа й Захід стали більш тверезими" 

Середа, 28 вересня 2022, 08:58

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі сказав, що бачить перспективу для деокупації Грузії у зв’язку з тим, що зараз Захід "більш тверезо" сприймає загрози від РФ.

Як повідомляє "Європейська правда", його цитує "Новости-Грузия".

Спікер зазначив, що у Грузії давно казали про ризики для міжнародної безпеки, які створює Росія, але багато політиків на Заході не вірили в це. 

Міноборони Грузії не бачить загроз для країни через мобілізацію в РФ

На запитання про те, чи потрібно починати нову дискусію щодо деокупації Грузії у зв’язку з розвитком подій в Україні, Папуашвілі сказав, що зараз Європа й колективний Захід стали "більш тверезими" і це дає сподівання "покласти край окупації". 

"Зараз багато іноземних політиків з жалем говорять про те, про що грузинський народ говорив роками - про ризики, які створює Росія з точки зору світової безпеки й особливо регіональної безпеки. У це не вірили, поки ризик не наблизився до кордонів Європи. Добре, що зараз це сприймають з іншої перспективи", - зазначив Шалва Папуашлвілі. На його думку, нове усвідомлення цих ризиків відкрило для Грузії перспективу членства у ЄС. 

Він зазначив, що одна з цілей грузинської влади - покласти край окупації, і також, "для нас і наших абхазьких і осетинських сестер і братів — повернути одне одного".

"Це політика, яку "Грузинська мрія" провадить останні 10 років, і саме це забезпечує мир у нашій країні", - додав спікер. 

Як свідчать останні соцопитування у Грузії, Росію вважають значною загрозою 76% - дещо менше, ніж максимальні 85% у березні 2022 року. 

58% опитаних покладають провину за війну Росії проти України на РФ (що менше, ніж у березні - 67%), 18% - на особисто Путіна, 15% - на США, 11% - на саму Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.