Зеленський поговорив із Трасс про російські "референдуми" й подальшу підтримку України

Середа, 28 вересня 2022, 19:03

Прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс у середу провела телефонну розмову з президентом Володимиром Зеленським – говорили зокрема про так звані референдуми на окупованих територіях України.

Як передає "Європейська правда", про це повідомили в офісах Зеленського й Трасс.

За словами глави держави, він очікує "на лідерство Лондона і в реакції на російські псевдореферендуми": "Відповіддю має бути лише посилення військової та фінансової підтримки України".

Своєю чергою, згідно з повідомленням британської сторони, Трасс дала зрозуміти, що Лондон ніколи не визнає спроби Росії анексувати суверенну територію, а "Україна може розраховувати на підтримку Великої Британії доти, доки Путін не зазнає поразки".

Президент України подякував британській співрозмовниці за підтримку, зокрема в межах Генеральної Асамблеї ООН, а Трасс подякувала українській стороні за сприяння звільненню п’ятьох британських громадян із полону Росії.

Також Зеленський і Трасс обговорили, як Київ і Лондон можуть співпрацювати для забезпечення довгострокових поставок газу в Україну, й домовилися підтримувати зв’язок у найближчому майбутньому.

Раніше, як повідомлялося, Зеленський провів телефонні розмови з главами Канади, Туреччини й Німеччини, які стосувалися псевдореферендумів на окупованих територіях України та подальшої співпраці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.