Британська розвідка прогнозує ще гірше медзабезпечення військових РФ з масовою мобілізацією

П'ятниця, 30 вересня 2022, 08:36

Британська розвідка прогнозує ще більше поглиблення проблем з медичним забезпеченням російських військових з початком масової мобілізації.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в огляді про війну в Україні за 30 вересня. 

У ньому згадують факти з відео, знятого призваними в одному з пунктів збору в Росії, що облетіло мережу в Україні - як їм радять покласти в аптечки жіночі гігієнічні засоби на заміну професійним засобам для тампонади ран. 

Також відзначають, що медична підготовка і розуміння принципів першої допомоги серед російських військових, скоріш за все, недостатня.

Серед прикладів наводять кейс, який теж облетів мережу в Україні - коли на російських військових, що загинули внаслідок критичної кровотечі, були сучасні якісні турнікети - але прикручені до бронежилета стяжками для кабелів, тому поранені не змогли швидко зірвати їх і врятуватися. Розвідка припускає, що таке кріплення замість правильної липучки могли використати і через те, що це обладнання досить рідкісне і його можуть красти.

"Недостатня впевненість російських військових у тому, що в них буде достатнє медичне забезпечення, майже напевно сприяє падінню моралі та готовності проводити  у наступальні дії в багатьох підрозділах, розгорнутих в Україні", - підсумовує розвідка.

В огляді за 29 вересня писали, що за тиждень з оголошення в Росії мобілізації з країни втекло, можливо, вже більше людей, ніж було в угрупованні російських військ на початку повномасштабного нападу на Україну. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: