США не бачать кроків Росії з підготовки до ядерного удару - Блінкен

П'ятниця, 30 вересня 2022, 20:03

Сполучені Штати наразі не бачили кроків Росії, які б сигналізували, що вона застосує ядерну зброю у війні проти України.

Про це держсекретар США Ентоні Блінкен заявив на пресконференції в Держдепартаменті США у п’ятницю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN.

"Ми дуже уважно стежимо за тим, чи Росія робить насправді щось, що вказує на те, що вони розглядають можливість використання ядерної зброї. На сьогодні ми не бачили, щоб вони робили такі дії", - сказав Блінкен.

Але він наголосив, що США "дуже серйозно ставляться до брязкання ядерною зброєю президента Росії Владіміра Путіна".

"Але ми також знаємо, що Росія займається жахливою, жахливою жорстокістю щодо України, і тому до погроз, які вони роблять, ми ставимося дуже серйозно", — продовжив він.

Блінкен  підкреслив, що США розробляють всі можливі сценарії подальшого розвитку подій, включаючи можливий ядерний удар РФ.

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг 30 вересня відкинув погрози Росії застосувати ядерну зброю, наголосивши, що вони не впливають ані на підтримку України Альянсом, ані на її право звільняти окуповані території.

У Кремлі заявили, що "не хочуть розвивати тему" ядерної ескалації, та ухилились від відповіді на питання, чи вважатимуть "нападом на Росію" наступ ЗСУ на окупованих територіях, які РФ готується анексувати. 



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.