Столтенберг: попереду важка зима, та ми повинні підтримувати Україну

Середа, 7 вересня 2022, 10:55

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна в Україні входить у критичну фазу, і попередив про зиму, що стане випробуванням для членів військового Альянсу.

Про це Столтенберг написав у гостьовій статті для Financial Times, пише "Європейська правда".

"Війна в Україні переходить у критичну фазу. Наближається зима і буде важко. Важко українському народу та збройним силам, які борються за свою свободу, і нам, хто їх підтримує. Наша єдність і солідарність піддадуться серйозному випробуванню, оскільки сім’ї та підприємства відчувають різке зростання цін на енергоносії та вартості життя, викликане жорстоким вторгненням Росії", – написав Столтенберг.

Столтенберг попередив, що попереду можуть бути важкі шість місяців із загрозою відключень електроенергії, збоїв і, можливо, навіть громадянських заворушень. 

Він додав, що "заради майбутнього України і нашого майбутнього ми повинні готуватися до зимової війни і дотримуватись нашого курсу і протистояти тиранії".

"Якщо Росія припинить воювати, буде мир. Якщо Україна припинить воювати, вона перестане існувати як незалежна держава. Ми маємо моральний обов’язок підтримувати цю незалежну демократію в центрі Європи", - зазначив генсек НАТО.

Нагадаємо, колишній генеральний секретар НАТО та експрем’єр Данії Андерс Фог Расмуссен закликає США не вагатися з допомогою Україні в обсягах, які дозволять їй перемогти і забезпечити тривалий мир.

Читайте також прогноз посланника США Курта Волкера про те, що до кінця року ми побачимо зміну на фронті, а далі у росіян буде складна зима.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.