Білорусь почала військові навчання щодо "звільнення територій"

Четвер, 8 вересня 2022, 08:59

Білорусь у четвер почала військові навчання поблизу кордону з Україною та Польщею, а також у Мінській та Вітебській областях.

Про це повідомило міністерство оборони країни, пише "Європейська правда".

Метою командно-штабних навчань у міноборони Білорусі назвали навчання органів військового управління Збройних сил, інших військ та військових формувань Білорусі безперервному управлінню силами та засобами при виконанні завдань.

Навчання відбуваються на полігоні "Брестський" біля кордонів України і Польщі та на ділянках у Мінській та Вітебській областях.

Зазначається, що під час навчань, які триватимуть тиждень, буде відпрацьовано "звільнення території, тимчасово захопленої ворогом", і відновлення контролю над прикордонними районами.

За даними міністерства, кількість військ і військової техніки, задіяних у навчаннях, не вимагала від них повідомлень відповідно до норм ОБСЄ.

Заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов запевнив, що українські військові готові до будь-якого розвитку подій під час командно-штабних навчань в Білорусі з 8 по 14 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.