У Німеччині прогнозують хвилю біженців з України через "сувору зиму"

Вівторок, 11 жовтня 2022, 11:55

Уповноважена уряду Німеччини з питань міграції Рім Алабалі-Радован закликала готуватися до можливого ​​нового притоку біженців з України.

Про це йдеться в публікації DW, пише "Європейська правда".

Наразі кількість прибулих втікачів від війни в Україні скоротилася приблизно до 150 осіб на день, "але сувора воєнна зима може це змінити", заявила Алабалі-Радован виданням групи Redaktions Netzwerk Deutschland у вівторок, 11 жовтня.

За її словами, зміна в потоці біженців насамперед торкнеться Польщі та Чехії. 

"Тому ми маємо залишатися в тісному контакті з сусідніми країнами і бути готовими продовжувати приймати людей, які втікають від війни", - пояснила Алабалі-Радован.

Аналітики прогнозують, що загалом масштаб імміграції в Німеччину у 2022 році може перевищити рівень 2015 року, коли Європа боролася з наслідками міграційної кризи на тлі громадянської війни в Сирії. 

Цього року з лютого по серпень федеральне статистичне відомство країни зареєструвало 1,8 мільйона прибулих у Німеччину, зокрема - 952 тисячі українців. 

Згодом, на початку жовтня, кількість українських біженців у Німеччині перевищила позначку у мільйон осіб. 

10 жовтня стало відомо, що Європейська комісія продовжить ще на один рік правила прийому і надання захисту українським біженцям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.