Грузія заперечує причетність до вибуху на Кримському мосту

Середа, 12 жовтня 2022, 16:27

Міністр внутрішніх справ Грузії Александр Дарахвелідзе в середу спростував твердження Росії про нібито причетність грузинських громадян до вибуху на Кримському мосту минулого тижня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Грузия Online".

За словами Дарахвелідзе, Грузія не має жодного стосунку до цього питання. "Транзитні та нетранзитні вантажі проходять митний контроль у Грузії, жодних підозрілих фактів зафіксовано не було", – заявив глава грузинського МВС.

Раніше в середу Федеральна служба безпеки Росії заявило, що в підготовці вибуху на Кримському мосту брали участь двоє громадян Грузії – Сандро Іносарідзе і брокер на ім'я Леван.

Болгарія відкинула причетність до вибуху на Кримському мосту, про що казали в РФ

За версією російської спецслужби, бомба, якою підірвали міст, була схована в рулони з будівельною поліетиленовою плівкою. Їх нібито на початку серпня було переправлено через грузинський порт Поті до Вірменії.

Як відомо, вранці 8 жовтня внаслідок вибуху було пошкоджено міст через Керченську протоку, який з'єднує окупований Росією Крим та Краснодарський край Росії. Дві з чотирьох проїжджих частин проїжджої частини мосту обвалилися в декількох місцях на довжині приблизно 250 метрів, що знизило його пропускну спроможність.

Британська розвідка вважає, що будь-яке серйозне порушення пропускної спроможності Кримського мосту, найімовірніше, матиме значний вплив на і без того обмежену здатність Росії підтримувати свої війська на півдні України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.