Росія не визнає результат розслідування диверсій на "Північних потоках" без її участі

Четвер, 13 жовтня 2022, 12:28

Росія заявила, що викликала дипломатів Німеччини, Данії та Швеції через недопуск її представників до розслідування диверсій на "Північних потоках".

Про це повідомила пресслужба МЗС РФ у четвер, пише "Європейська правда".

У російському міністерстві заявили, що останніми днями до відомства були викликані глави дипломатичних місій Німеччини, Данії та Швеції в Москві. 

Їм було висловлено здивування через "відсутність офіційної реакції" на звернення прем’єр-міністра Росії Мішустіна  до керівництва цих країн щодо залучення представників органів РФ та "Газпрому" до проведеного спільно Берліном, Копенгагеном і Стокгольмом розслідування диверсій, скоєних 26-27 вересня 2022 року на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2". 

При цьому в РФ підкреслили, що "з'являється інформація про участь інших країн, зокрема США, у розслідуванні".

"Як було наголошено, у разі відмови у допуску російських експертів до поточних слідчих дій у Москві виходитимуть з того, що згаданим країнам є що приховувати або вони покривають виконавців цих терористичних актів. Росія, зрозуміло, не визнає жодних "псевдорезультатів" такого розслідування, якщо в ньому не братимуть участі російські фахівці", - заявило російське міністерство.

Президент РФ Владімір Путін 12 жовтня заявив, що США, Україна та Польща є головними бенефіціарами диверсій на "Північних потоках".

Путін сказав, що це "акт міжнародного тероризму".

Раніше повідомлялося, що Швеція відмовилася поділитися з Росією результатами свого розслідування ймовірного саботажу газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" у Балтійському морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.