У Німеччині затримали лідерку ультраправої групи, яка планувала викрасти главу МОЗ

Четвер, 13 жовтня 2022, 13:14

Німецька поліція заарештувала жінку, яку підозрюють у причетності до змови з метою викрадення міністра охорони здоров'я Карла Лаутербаха на початку цього року.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Жінка, громадянка Німеччини, яку поліція ідентифікувала лише як Елізабет Р., підозрюється в тому, що вона була ватажком радикальної групи, яка планувала викрасти Лаутербаха і зруйнувати енергетичні об'єкти, щоб викликати загальнонаціональне відключення електроенергії, повідомили у прокуратурі.

Після зірваного викрадення у квітні прокурори затримали чотирьох інших підозрюваних, які, за їхніми словами, були пов'язані з групами, що виступали проти обмежень, пов'язаних з COVID-19, і з ультраправим рухом "Рейхсбюргер", який заперечує існування сучасної німецької держави.

Прокурори заявили у четвер, що Елізабет Р. брала участь у координації змови радикальної групи, в зусиллях задля закупівлі зброї та вибухівки і у вербуванні однодумців.

"Це угруповання поставило собі за мету створити у Німеччині умови, подібні до громадянської війни, і таким чином зрештою повалити федеральний уряд і парламентську демократію", - зазначили у федеральній прокуратурі.

Для цього угруповання планувало викликати загальнонаціональне відключення електроенергії і викрасти Лаутербаха, за необхідності вбивши його охоронців.

Пізніше у четвер Елізабет Р. має постати перед федеральним суддею, який вирішить, чи повинна вона залишатися під вартою до пред'явлення їй офіційних звинувачень, повідомили у прокуратурі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: