Еко-протестувальники залили супом шедевр Ван Гога у Лондоні

відео
П'ятниця, 14 жовтня 2022, 14:52

Протестувальники, що називають себе еко-активістами групи Just Stop Oil, облили томатним супом картину Вінсента Ван Гога "Соняшники" в Національній галереї в Лондоні.

Про це повідомило видання The Guardian, пише "Європейська правда".

Охання і крик "Ой боже!" пролунали в момент, коли двоє молодих активістів облили рідиною картину. На щастя, полотно не постраждало, оскільки перебувало під захисним склом. Потім вони витягли клей, нанесли на руки і "приклеїлись" до стіни біля картини.

"Що дорожче — мистецтво чи життя? Хіба це вартує більше, ніж їжа? Більше ніж справедливість? Вас більше хвилює захист картини чи захист нашої планети та людей? Криза вартості життя є частиною вартості нафтової кризи, паливо недоступне мільйонам холодних і голодних сімей. Вони навіть не можуть дозволити собі розігріти банку супу", - сказала одна із активісток. 

Працівники Національної галереї швидко прибрав приміщення.

У відвідувачів Національній галереї акція викликала змішані почуття. Один чоловік, який відмовився назвати своє ім’я, сказав, що він розуміє причину протесту, але хвилюється через "гарний витвір мистецтва, що відображає найкраще у людстві".

Протягом останніх двох тижнів група Just Stop Oil влаштовувала сидячі протести на дорогах у центрі Лондона, викликаючи обурення водіїв і пасажирів, але п’ятнична акція виявилася ескалацією її тактики.

Знаменита картина нідерландського митця 1888 року, оцінюється в 72,5 мільйона фунтів стерлінгів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.