Глава МЗС Латвії закликав до нових санкцій у разі більшого залучення Білорусі у війну

Понеділок, 17 жовтня 2022, 09:35

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс закликав бути готовими накласти нові санкції на Білорусь, якщо Лукашенко піде на ще тіснішу участь у війні РФ проти України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Він наголосив, що Лукашенко де-факто вже бере участь у війні на боці Росії, дозволивши Кремлю використовувати свою територію для атак проти України.

"Якщо армія Білорусі напряму почне брати участь в агресії, ми маємо відповісти Мінську новими санкціями та міжнародною ізоляцією. Але найважливіше - дати Україні ще більше зброї", - закликав міністр. 

Нагадаємо, 10 жовтня Лукашенко зібрав термінову нараду силовиків, на якій оголосив про задіяння Союзної армії та пообіцяв Україні "Кримський міст-2", а також анонсував повернення до Білорусі російських військових.

Після цього президент Володимир Зеленський у виступі на терміновій зустрічі "Групи семи" запропонував розмістити міжнародну моніторингову місію на кордоні між Україною та Білоруссю, щоби зменшити ризик провокацій та прямого вступу Білорусі у війну на боці РФ. 

Неофіційно білоруські ЗМІ довідалися про нібито рішення Лукашенка про приховану мобілізацію. 

Що насправді можуть означати погрози Лукашенка - дивіться у відеопоясненні "ЄвроПравди", а також у статті Лукашенко готується до нападу: які погрози здатен втілити білоруський диктатор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.