Польща отримала від ЄС майже 145 млн євро на допомогу біженцям з України

Середа, 19 жовтня 2022, 17:16

Майже 700 млн злотих (144,6 млн євро) отримала Польща з фондів Європейського Союзу на підтримку заходів, пов'язаних з наданням допомоги біженцям з України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє агенція PAP.

"Ці кошти посилили фонди, якими оперує міністерство внутрішніх справ. Очікуємо на наступний транш у розмірі близько 200 млн злотих". – заявив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський.

Сума, призначена для Польщі, становить близько 695 млн злотих, або 144,6 млн євро. З Фонду притулку, міграції та інтеграції було перераховано майже 329 млн злотих, а з Фонду інтегрованого управління кордонами - понад 366 млн злотих.

"Ця фінансова допомога, хоч і невелика, показує, що Європа цінує ключову роль Польщі у підтримці України" - зазначив Камінський.

Міністерство внутрішніх справ звернулося до Європейської Комісії з проханням про виділення цих коштів і наприкінці серпня отримало позитивну відповідь. Кошти ЄС не обов'язково повинні йти на фінансування конкретних програм або заходів, Європейська Комісія надала Польщі свободу дій у цьому питанні. "Надані кошти є відшкодуванням частини витрат, понесених Польщею". - йдеться у повідомленні на сайті міністерства.

Нагадаємо, у Польщі вважають, що пів мільйона або навіть 800 тисяч біженців з України можуть прибути до цієї країни взимку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.