Болгарія не планує евакуації персоналу посольства в Києві

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 15:14

Евакуація співробітників посольства Болгарії в Києві не планується, незважаючи на ситуацію в Україні.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Болгарії Костадін Коджабашев, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BTA.

Він зазначив, що його міністерство перебуває в постійному контакті зі співробітниками болгарської дипмісії, яка відновила роботу 12 вересня.

Коджабашев повідомив, що співробітники готові продовжити роботу на місці, маючи плани евакуації в разі будь-якої ескалації.

За його словами, в посольстві створені всі необхідні умови для нормального перебування близько тижня для всього колективу з шести осіб. Каски, бронежилети та протигази також є в наявності.

Болгарія рішуче засуджує військову ескалацію Росії в Україні, в тому числі масовані авіаудари протягом останніх двох тижнів по українських містах, що призвели до людських жертв та майже непоправної шкоди цивільній інфраструктурі, заявив Коджабашев.

Нагадаємо, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен розповіла, що Росія поширює брехливі повідомлення, начебто німецькі дипломати після масованих атак на столицю знову евакуювалися з Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.