Екоактивісти кинули торт в обличчя восковій статуї Чарльза ІІІ у музеї мадам Тюссо

відео
Понеділок, 24 жовтня 2022, 17:20

Активісти кампанії Just Stop Oil ("Просто зупинімо нафту") в понеділок кинули шоколадний торт у воскову статую короля Чарльза ІІІ у лондонському музеї мадам Тюссо.

Як повідомляє "Європейська правда", відео з акцією активісти виклали у соцмережах.

Акцію влаштували 20-річна Ейлід Макфадден і 29-річний Том Джонсон. Вони переступили через бар'єр у лондонському музеї й занурили обличчя статуї в шоколадний торт.

"Ми тут, тому що ми прагнемо захистити наші свободи і права, тому що ми прагнемо захистити цю зелену і приємну землю, яка є спадщиною всіх нас. Наука дає зрозумілу відповідь. Вимога проста: просто зупиніть видобування нафти й газу. Це простіше простого (в оригіналі: It’s a piece of cake)", – заявили активісти.

Кліматичні активісти вимагають від уряду зупинити видачу всіх нових ліцензій та дозволів на видобуток нафти і газу.

Поліція Лондона пізніше заявила, що арештувала Макфадден і Джонсона за "завдання злочинної шкоди".

Just Stop Oil стверджує, що вони здійснюють акції для протидії кліматичній кризі уже 24-ий день поспіль. Під час однієї з них вони облили томатним супом картину Вінсента Ван Гога "Соняшники" в Національній галереї Лондона.

Як повідомлялося, в неділю активісти німецької групи Letzte Generation ("Останнє покоління") облили картопляним пюре картину "Стоги сіна" французького імпресіоніста Клода Моне, що експонується в музеї Барберіні в Потсдамі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.