США ввели санкції проти проросійської партії Молдови, яка організовує антиурядові протести

виправлено
Середа, 26 жовтня 2022, 17:39

Міністерство фінансів США в середу оголосило про запровадження санкцій проти проросійської молдовської партії "Шор" та її лідера Ілана Шора – політична сила стоїть за останніми антиурядовими протестами в Молдові.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Окрім Шора, до санкційного списку потрапили його дружина – співачка Жасмін (Сара Шор), колишній лідер Демократичної партії Молдови Влад Плахотнюк, який фігурує в справі про "крадіжку мільярда" й перебуває за кордоном.

Серед інших підсанкційних осіб – син колишнього генерального прокурора Росії Ігор Чайка та одинадцять російських компаній.

Поліція Кишинева демонтувала "наметове містечко" проросійської партії біля генпрокуратури

Протягом останнього місяця проросійська молдовська партія "Шор" регулярно влаштовує протести в Кишиневі, вимагаючи відставки чинного керівництва країни, дострокових виборів та угоди з РФ про зниження ціни на газ.

На останній акції в неділю протестувальники навіть ухвалили "декларацію" про створення в Молдові "народного уряду, народного трибуналу і народного щита". 

Раніше антикорупційна прокуратура Молдови опублікувала докази того, що в протестах проти влади беруть участь за гроші.

Зазначимо, що лідер партії-організатора антивладних протестів у Молдові Ілан Шор наразі фігурує у кримінальних провадженнях, зокрема щодо так званої "крадіжки мільярда", і перебуває за кордоном.

Більше читайте тут: "Санду геть!": як Росія та її агенти впливу намагаються скинути прозахідну владу в Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.