Путін про умови для ядерного удару: у нас є військова доктрина, хай її почитають

Четвер, 27 жовтня 2022, 18:59

Президент РФ Владімір Путін заявив, що, аби зрозуміти, у яких випадках Росія може застосувати ядерну зброю, треба прочитати її військову доктрину.

Про це він сказав у четвер, виступаючи на Валдайському форумі, повідомляє "Європейська правда". 

Відповідаючи на питання про можливе застосування ядерної зброї, Путін звинуватив Україну у тому, що вона "прагне до якогось ядерного інциденту, щоб покласти відповідальність на Росію і роздути якийсь новий виток боротьби з Росією".

При цьому Путін сказав, що Росія "не має жодного сенсу" завдавати ядерного удару по Україні.

"Тепер нова задумка… Готують якийсь інцидент з так званою брудною бомбою. Ми навіть знаємо, де приблизно це робиться. Ну, рештки там ядерного палива трохи видозмінили, технології, які є в України, дозволяють це зробити, завантажили в "Точку У" чи кудись ще, підірвали десь цей пристрій, сказали, що це Росія зробила - завдала ядерний удар. Нам не потрібно цього робити. У нас змісту немає ніякого. Ні політичного, ні воєнного", - заявив він.

Потім Путін зазначав, що єдиною державою, яка зважилась на ядерний удар проти неядерної держави, стали Сполучені Штати. При цьому він підкреслив, що воєнної доцільності для цього Вашингтон не мав, не було загроз для суверенітету і територіальної цілісності США.

"Що стосується Росії, у нас є військова доктрина. Хай її прочитають, у відповідній статті цієї військової доктрини написано, у яких випадках, з якого приводу, у зв’язку з чим і яким чином Росія вважає за можливе застосувати зброю масового знищення у вигляді ядерної зброї для захисту свого суверенітету, територіальної цілісності, для забезпечення безпеки російського народу", - сказав Путін.

Як повідомлялося, на тлі активнішої риторики Росії про нібито підготовку Україною провокації з "брудною бомбою" Сполучені Штати не бачать нових ознак підготовки російської сторони до ядерного удару.

Раніше президент США Джо Байден казав, що в разі застосування ядерної чи хімічної зброї в Україні на Росію чекають наслідки – щоправда, він відмовився уточнювати, які саме.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.