Угорщина ухвалила антикорупційний закон, щоб уникнути втрати коштів ЄС

Понеділок, 3 жовтня 2022, 17:46

Парламент Угорщини у понеділок ухвалив перший із серії антикорупційних законопроєктів, щоб уникнути втрати коштів Європейського Союзу.

Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда".

Правляча партія прем'єр-міністра Віктора Орбана "Фідес" прийняла поправку до кримінального кодексу, яка встановлює процедуру щодо кримінальних злочинів, пов'язаних з управлінням державним майном.

Поправка дозволяє судовий розгляд у разі закриття розслідування без пред'явлення обвинувачення або відхилення повідомлення про злочин.

За ухвалення законопроєкту проголосували 136 депутатів, проти - семеро, утрималися - 14.

Законодавство є одним із 17 зобов'язань, які уряд Орбана взяв на себе перед Європейською комісією, щоб запобігти призупиненню виплати мільярдів євро з фондів ЄС.

Сприятливе рішення про виділення коштів наприкінці цього року може послабити тиск на форинт та угорські активи, які були розпродані протягом останніх тижнів, оскільки ринки, що розвиваються, зазнали удару через зростання курсу долара США, а вразливість Угорщини робить її активи особливо вразливими до несхильності до ризику.

Нагадаємо, ЄС погрожує заблокувати 7,5 млрд євро для Угорщини через проблеми із верховенством права.

Раніше у статті "Покарання для Угорщини" ЄвроПравда пояснювала, що ЄС вже розпочав та незабаром може посилити фінансовий тиск на Угорщину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.