Посол України при НАТО пояснила, що змінює подання заявки на пришвидшений вступ

Вівторок, 4 жовтня 2022, 17:18

Очільниця місії України при Північноатлантичному альянсі Наталія Галібаренко пояснила, що подання Києвом заявки на прискорений вступ до НАТО означає, що дискусія про це "набула формалізованого характеру".

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна", про це Галібаренко розповіла під час брифінгу в медіацентрі "Україна" у Львові у вівторок.

"Що стосується конкретного плану дій, то тут, звісно, м'яч – на боці НАТО. Тому що після того, як заявку було офіційно передано, тепер країни-члени мають попередньо провести обговорення нашої заявки і висловити свою позицію", – пояснила вона.

Дипломатка додала, що "тепер дискусія про наше майбутнє членство набула формалізованого характеру".

Президент Болгарії проти прискореного вступу України до НАТО

"Раніше це були якісь неофіційні обговорення, які ми вели десь у кулуарах, тому що офіційно не порушувалося питання. Тепер це обговорення відбуватиметься вже в межах Північноатлантичної ради на різних рівнях", – пояснила Галібаренко.

За її словами, перше таке обговорення відбудеться на рівні послів при НАТО, а наступне, можливо, вже в межах засідання міністрів оборони, яке відбудеться 12-13 жовтня і де буде присутній глава українського Міноборони Олексій Резніков.

Нагадаємо, в п’ятницю Володимир Зеленський оголосив про підписання Україною заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу і закликав західних партнерів втілити підготовлені Україною пропозиції гарантій безпеки, викладені в Київському безпековому договорі (Kyiv Security Compact).

Читайте також: Заявка до НАТО, де нас не чекали: всі деталі рішення Зеленського про "швидкий вступ" до Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.