Боррель: ядерні погрози не повинні похитнути нашу підтримку України

Середа, 5 жовтня 2022, 13:30

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель назвав тривожним сценарієм потенційне застосування Росією ядерної зброї, але наголосив, що це не повинно похитнути європейську підтримку України.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав у Європарламенті.

За словами Борреля, новини з поля бою є добрими для України, оскільки Україна знову переходить у наступ.

"Війна увійшла в нову фазу. Етап, який, безумовно, є небезпечним, оскільки ми стоїмо перед страшним сценарієм, на який не можна закривати очі. Це сценарій звичайної війни із застосуванням ядерної зброї. Ядерна держава, яка наразі відступає за конвенційним сценарієм і погрожує застосувати ядерну зброю" - зазначив він. 

"Це, безумовно, тривожний сценарій, в якому ми маємо продемонструвати, що наша підтримка України є незмінною" - наголосив Боррель.

За його словами, війну можна виграти на полі бою, але її також треба виграти насамперед у сфері ідей.

"Бо окрім власне війни, є ще одна війна - війна за верховенство цінностей. Росія розгортає інтенсивну кампанію у світі, щоб довести, що наслідки цієї війни - це не наслідки війни, а наслідки санкцій, які ми застосували проти Росії" - сказав Боррель.

Нагадаємо, НАТО наразі не бачив ознак можливої підготовки Росії до ядерного випробування, але продовжує пильно стежити за ситуацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.