Іспанія відправляє Україні нову партію позашляховиків, карет швидкої та ліків

фото
Четвер, 6 жовтня 2022, 17:16

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес у четвер оголосила про відправлення чергової партії гуманітарної допомоги для України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

З міста Алькала-де-Енарес до України вирушать вісім легких позашляхових броньованих автомобілів, два автомобілі швидкої допомоги та п’ять тонн медикаментів. Допомогу взяли із запасів збройних сил Іспанії.

Зазначається, що наземний конвой через чотири-п’ять днів дістанеться Польщі, після чого буде переданий українській владі.

 
Фото: Міністерство оборони Іспанії

Окремо готується конвой із 12 великовантажних автомобілів із гуманітарною допомогою. Їх найближчими днями відправлять морем із порту Більбао до союзної країни, а звідти – землею також доправлять до Польщі.

"Це – ті пріоритети, які Україна має станом на зараз і те, чого вона від нас вимагає. Війна дуже жорстока, поранень зазнають багато людей, і вони негайно потребують медикаментів", – прокоментувала глава іспанського Міноборони.

Також вона анонсувала, що з 1 листопада буде розширена програма підготовки українських військовослужбовців в Іспанії. Частина з них уже беруть участь у навчаннях у Сарагосі.

Станом на зараз Іспанія відправила Україні військової та гуманітарної допомоги 31 літаком, майже 80 ваговозами й двома кораблями.

Зокрема, 30 вересня країна відправила військовий медично-транспортний літак своїх повітряних сил з медикаментами для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.