Ексглава МЗС Литви: у Путіна "в його 70" варіантів вже немає, а в Росії є

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 13:28

Колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає, що якщо для президента РФ Владіміра Путіна "в його 70" вже варіантів немає, то Росія ще може врятуватися, якщо виведе війська з України і спробує налагодити зв’язки зі світом.

Про це, як передає "Європейська правда", він написав у Twitter.

"Росія сьогодні. Путін "у свої 70" не має варіантів, але Росія має. Відмовитися від ядерного самогубства, неминуче трансформувати Кремль, визнати божевілля геополітичної авантюри, вивести війська з України і спробувати відновити зв'язки зі світом. Принаймні, щоб вижити" - написав Лінкявічюс.

Раніше Лінас Лінкявічюс зауважив, що з оголошенням у Росії часткової мобілізації для російського суспільства настав час вибору. 

Він заявив, що йому "неприємно" дивитися на протести проти мобілізації, що почалися у російських містах - тому що досі люди не виходили на вулиці, попри все, що коїли російські військові в Україні, але коли з’явилася загроза безпосередньо для них - почали втікати за кордон або протестувати.

Нагадаємо, Лінас Лінкявічюс очолював МЗС Литви протягом 8 років - до кінця 2020 року, коли його змінив на цій посаді Габріелюс Ландсбергіс. Він активно підтримував Україну під час Революції Гідності та після початку російської агресії в Криму та на Донбасі. 

Також він запам’ятався рішучою позицією на підтримку протестів білоруського народу проти фальсифікації виборів та засудженням репресій режиму Лукашенка, і серед перших почав називати його "колишнім президентом"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: