У Німеччині пошкоджені кабелі на 3 години паралізували рух потягів, підозрюють диверсію

Субота, 8 жовтня 2022, 15:41

На півночі Німеччини вранці 8 жовтня рух потягів Deutsche Bahn далекого прямування був паралізований протягом трьох годин через проблеми з диспетчерськими комунікаціями.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Spiegel.

Через інциденти змушені були зупинитися потяги типів ICE, IC та EC, у Нижній Саксонії та Бремені стали також регіональні поїзди. Протягом кількох годин мережу полагодили, але залізниця попередила, що протягом дня ще можуть виникати технічні збої. 

Речниця компанії повідомила, що причиною стало фізичне пошкодження кабелів, які критично важливі для руху потягів, та що відповідні органи почали розслідування. 

Декілька джерел, пов’язані з залізницею, підтвердили журналістам, що пошкодження зазнала радіомережа GSM-R, яка забезпечує зв’язок між диспетчерами й машиністами та передавання інших даних. Її порівнюють з "інтерфейсом" між поїздами та інфраструктурою.

За неофіційною інформацією видання, яку отримали від джерел у правоохоронних органах, невідомі особи пошкодили кабель біля лінії Берлін-Краків, і дуже схоже пошкодження виявили поблизу Дортмунда. Чи пов’язані дії зловмисників, наразі з’ясовують. 

За словами співрозмовників, для такої диверсії потрібно мати інформацію про залізницю і розуміти, як вона працює. 

Пізніше протягом дня міністр транспорту має вийти зі спеціальним брифінгом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.