Італія поки не розглядає новий пакет військової допомоги Україні - міністр

Четвер, 10 листопада 2022, 11:23

Італія не виключає нових кроків для надання подальшої військової підтримки Україні, але наразі не розглядає формування нового пакета військової допомоги.

Про це заявив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто виданню Il Messaggero, пише "Європейська правда".

Коментуючи можливе відправлення до Києва нового пакета озброєння, міністр не виключив, що в майбутньому може з'явитися нова постанова для цього. 

"А наразі ми завершуємо постачання військових товарів, обіцяних попереднім урядом, за підтримки пацифіста Конте", - сказав Крозетто.

Міністр оборони дав інтерв’ю напередодні візиту генсека НАТО Єнса Столтенберга в Італію. Він зазначив, що на зустрічі з генсеком підтвердить прихильність Італії НАТО та підтримці Києва.

Раніше цього тижня офіційний представник правлячої коаліції заявив, що уряд Італії готує новий пакет озброєнь для України, включаючи системи ППО.

Крозетто в понеділок розмовляв телефоном з міністром оборони США Ллойдом Остіном і пообіцяв підтримувати Україну у боротьбі з російським вторгненням "стільки, скільки буде потрібно".

Минулого тижня видання Il Messagero повідомило, що уряд Італії наразі не розглядає новий указ про відправку зброї в Україну, оскільки заявляє про необхідність скоординувати свої дії з НАТО та з’ясувати деталі військових потреб України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.