США відмовили Україні у сучасних безпілотниках, щоб уникнути ескалації з РФ - ЗМІ

Четвер, 10 листопада 2022, 13:05

Адміністрація Байдена не надасть Україні сучасні безпілотники, незважаючи на прохання Києва та двопартійної групи членів Конгресу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників і ознайомлених з таким рішенням людей.

Це рішення позбавляє Україну сучасного озброєння, про яке Київ просив протягом багатьох місяців. Пентагон відхилив запит, побоюючись, що надання безпілотників Gray Eagle MQ-1C може призвести до ескалації конфлікту і дати сигнал Москві, що США надають зброю, яка може бути націлена на позиції на території Росії.

Американські чиновники часом також висловлювали занепокоєння, що технології на борту безпілотника можуть бути вкрадені на полі бою. Але побоювання, що камери на борту платформи можуть бути викрадені, якщо апарат буде збитий, не були центральним аспектом рішення, сказали чиновники.

Представник General Atomics, яка виробляє Gray Eagle, підтвердив, що компанія була поінформована про рішення, але відмовився коментувати деталі. Офіційні представники Пентагону не коментували рішення.

Нагадаємо, група членів Конгресу, до складу якої увійшли представники обох партій, закликала Міноборони США дати Україні сучасні безпілотники, які досі не надавалися.

Лист від 17 членів Конгресу адресований главі Пентагону Ллойду Остіну і датований 21 серпня.  

У ньому зазначають, що Україна могла би краще протистояти російським загрозам із передовими безпілотниками, як MQ-1C Gray Eagle або MQ-9A Reaper. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: