У Парижі чверть ліній метро та багато автобусних маршрутів не працюють через страйк

Четвер, 10 листопада 2022, 16:18

У Парижі 10 листопада не працюють чверть ліній метрополітену і суттєво скорочена кількість транспорту на маршрутах через масштабний страйк працівників.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляють французькі ЗМІ, серед яких Le Figaro.

П’ять із 16 ліній метро повністю зупинені, ще дев’ять працюють лише у години пік; на автобусних маршрутах деякі повністю зупинені, а на решті курсують 2\1 від звичайної кількості автобусів, повідомив столичний транспортний оператор RATP

Близько сотні працівників транспорту зібралися біля офісу компанії-оператора, вимагаючи підвищення заробітних плат і покращення умов праці. Серед скарг профспілок - що у машиністів метро з кожних 6 вихідних у них чотири - з робочою зміною, до чого додається дуже ранній підйом чи, навпаки, пізнє завершення робочого дня, та перебування під землею. 

Пасажири, з якими ЗМІ поспілкувалися у метро, розповідають, що людей набагато менше, ніж зазвичай - з огляду на завчасне попередження про страйк багато хто, схоже, вирішив попрацювати дистанційно. 

Представник RATP прокоментував, що у день страйку пасажиропотік, схоже, скоротився удвічі. Втім, електронні сервіси відстеження заторів свідчать, що на 9 ранку корки у столичному регіоні виявилися суттєво більшими, ніж зазвичай - вочевидь, частина людей, які зазвичай користувались громадським транспортом, пересіли на авто. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.