Туреччина допоможе відновити корпус університету в Києві, що постраждав від ракетних ударів РФ

Четвер, 10 листопада 2022, 17:39

Турецьке Агентство зі співробітництва й координації (TIKA) підписало угоду з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка про надання міжнародної технічної допомоги – у її межах Анкара допоможе відновити корпус Інституту філології, що зазнав пошкоджень внаслідок ракетних ударів РФ.

Як передає "Європейська правда", про це в четвер повідомила пресслужба КНУ.

"Зараз, у складний для вас час, ми з вами. І перебування разом із вами сьогодні в одній кімнаті є свідченням готовності надати допомогу. Ми хочемо й надалі розвивати тюркологію у КНУ. Ми з вами в цю зиму. І якнайшвидше допоможемо відремонтувати авдиторії та кафедру тюркології, що постраждали через ракетний удар цієї осені", – заявив під час підписання угоди посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере.

Під час візиту до Київського національного університету турецька делегація відвідала пошкоджений корпус Інституту філології, де оглянула приміщення кафедри тюркології, Турецького центру інформації та досліджень та Центру кримськотатарської мови та літератури. Там же відбулося офіційне підписання Угоди.

Співпраця з TІKA стала першою подібною допомогою у відновленні пошкоджених корпусів КНУ на міждержавному рівні, додають у закладі.

Під час масованого ракетного обстрілу Росією 10 жовтня постраждали культурні та освітні та наукові об’єкти, розташовані у центрі Києва. Пошкоджень зазнали, зокрема, будівлі Київського національного університету імені Тараса Шевченка (червоний корпус і корпус Інституту філології), наукової бібліотеки імені Максимовича, інститутів літератури й археографії НАН України тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.